achterweg

UITBREIDING WOONHUIS AAN DE ACHTERWEG TE GENEMUIDEN

jaar: 2012-2013

status: gerealiseerd

cliƫnt: particuliere familie

locatie: Genemuiden, Achterweg


Aan de rand van het centrum van Genemuiden ligt de Achterweg. De Achterweg is onmiskenbaar de meest culturele straat van Genemuiden. In vroegere tijden waren aan de Achterweg tientallen hooibergen gelegen en was het functionele karakter ronduit agrarisch.

Het agrarische karakter van weleer is nagenoeg verdwenen. Hooibergen hebben plaats gemaakt voor woonhuizen en bijgebouwen. Zo ook het woonhuis van de familie.

De familie heeft het woonhuis in het jaar 1995 gebouwd. Tot het jaar 2012 heeft het huis voldoende ruimte te geboden voor het hele gezin. Met de komst van een mindervalide familielid is de wens ontstaan om de woning uit te breiden, zodat er een slaapkamer en badruimte op de begane grond gerealiseerd kan worden.

Brouwer bureau Bouwkunde heeft samen met haar cliƫnt een passend ontwerp gemaakt om deze uitbreiding te realiseren. Als programma van eisen zijn zowel de wensen van de cliƫnt (bewoner) als adviserende organen (zorginstellingen) aangehouden.

Het resultaat is een ruime slaap- en badkamer welke van alle gemakken is voorzien. Al het sanitair is aangepast naar de eisen voor de cliƫnt.

Esthetisch is het bouwwerk vormgegeven is de stijl van de omgeving. De materialisatie is doorgezet vanuit het huidige bijgebouw. Het plint is in metselwerk uitgevoerd en de opgaande gevels is in zwart potdekselwerk. Het dak is uitgevoerd in een rode keramische pan.

tekening

gevelaanzichten

foto1 foto2