pastorie-1

NIEUWBOUW PASTORIE GENEMUIDEN

 

jaar: 2013-2014

status: gerealiseerd

cliënt: Hersteld Hervormde Gemeente Genemuiden

locatie: Genemuiden, Drieroeder (wijk Tag-west)


Tag-west is de jongste nieuwbouwwijk in Genemuiden. Aan de “kop” van de wijk staat het kerkgebouw van de Hersteld Hervormde Kerk van Genemuiden.

Na realisatie van het kerkgebouw is de wens ontstaan om in de directe nabijheid van het gebouw een nieuwe pastorie te realiseren. De huidige pastorie voldeed niet meer aan de wensen waardoor nieuwbouw een reële optie is. Bij uitgifte van de vrije bouwkavels heeft het kerkbestuur een kavel aangekocht.

Als programma van eisen is er een profiel opgesteld van een gemiddeld predikant-gezin. Een belangrijk aspect is de positie van de studeerkamer. Naast studeren wordt deze ruimte gebruikt voor het ontvangen van gasten. De ligging is bewust nabij de voordeur ingepast waardoor het huis één hoofdingang houdt, maar dat de functiescheiding direct na de entree plaats vindt. Op deze wijze blijven de publieke en de privé lijnen gescheiden.

De woning is vormgegeven in een 3-laags bouwwerk waarvan de 3e laag zich in de kap bevind. Op de begane grond is naast de entree en de studeerkamer een ruimte woonkamer en keuken vormgegeven. Op de eerste verdieping bevinden zich de slaapkamers en een royale badkamer. Mede door het ruime vloeroppervlak van de begane grond is het mogelijk gebleken om op de eerste verdieping 6 slaapkamers te realiseren. De tweede verdieping is een service laag. Naast de technische ruimte en de berging zijn hier ook nog een tweetal slaapkamers met een kleine badkamer gelegen waardoor er een klein gastenverblijf is ontstaan.

187_rood_donker

plattegrond

voorgevel

zijgevel

pastorie-1

pastorie-2