038 303 21 81

Aandacht voor technische installaties

21-11-2019

In de eerste plaats denkt u bij het bouwen of verbouwen aan het bouwkundig ontwerp; afmetingen, bouwstijl, het aantal kamers, etc. U oriënteert zich op bouwmaterialen, afwerking en zaken als sanitair, keuken en vaste inrichting.

Er is veel veranderd
Aan de technische installaties hecht u waarschijnlijk veel minder belang. U heeft misschien geen bijzondere wensen en u vertrouwd er op dat het ontwerp en het bouwbedrijf zullen zorgen voor passende en marktconforme installaties. Er is echter veel veranderd op het gebied van wet- en regelgeving en de wijze van bouwen.

Woninginstallaties zijn een stuk belangrijker, omvangrijker en complexer geworden. Uw energiegebruik, comfort, woongenot en gezondheid worden in hoge mate bepaald door de installaties.

 

Opties en mogelijkheden

Er is sprake van veel meer installaties dan alleen voor verwarmen, koelen en ventilatie. Er zijn veel meer keuzes dan u wellicht dacht. Er bestaan een tal van opties en mogelijkheden. Brouwer bureau Bouwkunde helpt u graag met het maken van deze keuzes en geeft u advies.

 

Blijf zelf in controle

Uiteraard denkt Brouwer bureau Bouwkunde met u mee over de installaties in uw nieuwe woning. Een deel van de uitgangspunten is van belang is voor de vergunningaanvraag en er zal rekening gehouden moeten worden met de opstelruimte van de installaties.

 

Wat de beste keuze is hangt naast de kenmerken van uw woning ook sterk af van uw eigen behoeften, wensen en eisen. Deze keuzes kunnen dus nooit door anderen worden gemaakt. Het is daarom nodig dat u zelf betrokken bent bij het kiezen van de technische oplossingen in uw woning.